Dokumentar

De siste ukene har vi jobbet med dokumentar, og lørdag hadde vi visning for hele skolen. Elevene har jobbet med ulike temaer og tilnærminger. Noen laget karakterportrett, mens andre laget typiske YouTube-dokumentarer med blanding av egne klipp og arkivbilder. Her er noen resultat.


Sondre Maurstad, Drit i Janteloven. 

Kristoffer Søvik, Buddist i Mariusgenser.

Markus Mikalsen, Lier Sykehus. 


Motion!

Nylig åpnet Foto og YouTube utstillingen Motion! på Danvik. Vi arbeidet med tema bevegelse og elevene løyste oppgaven på ulike måter. Vi leika med lukkertid og komposisjoner. Her er noen av bildene: 


Paris!

Sist uke var Foto og You Tube i Paris sammen med YouTube og entreprenørskap og Manus og skriveverksted. Målet for turen var mellom annet å besøke den enorme fotoutstillingen Paris Photo. På utstillingen fikk vi se klassiske fotografier av blant annet Henri Cartier Bresson, Elliott Erwitt og Robert Frank. Også nyere kunstfotografi som utfordrer sjangeren og sterke fotojournalistiske bilder var å se. En kunne også møte kjente fotografer som signerte bøker eller snakket om fotografiene sine.  

Paris Photo i Grand Palais

Martin Parr

Foto: Jessica Nguyen

I tillegg til å bli inspirert av fotografiene på Paris Photo, lot vi oss inspirere av Paris sine fotogene gater og parker, og av Paris sin fotohistorie. Paris er tross alt fotografiets vugge, og gatefotografiets far, Henri Cartier Bresson var inspirasjon da vi fotograferte i Paris sine brusteinslagte gater, på jakt etter “The Decisive Moment”. 

Foto: Sondre Maurstad

Foto: Camilla Furulund

Foto: Liva Kornelie Vibran

Foto: Emilie Nygård Bråten

Foto: Jonas Kvello

Foto: Jonas Kvello

Foto: Lene Underhaug

I tillegg var vi turister og besøkte kjente attraksjoner som Eiffeltårnet og Triumfbuen. Et sterkt syn møtte oss da vi så katedralen Notre Dame, og dens skader og oppbygging. 

Foto: Jonas Kvello

Foto: Sigurd Waksvik

Elevene kom hjem med minnekortene fulle av fotografi og videoklipp. 

Se flere bilder ved å gå inn på hver enkelt elev sin portefølje. Under kan du se Sondre Maurstad sin video fra turen. Copyright © All rights reserved.
Using Format